Eğer Bozcaada’da yaşayan şanslı insanlardan değilseniz adadan ayrılmanın nasıl bir hüzün barındırdığını en iyi siz bilirsiniz. Adadan döneceğiniz günün sabahında başlayan hüzün dalgası, dönüş feribotunuz iskeleye yanaştığında tüm vücudunuzu sarar. Feribot harekete geçtiğinde ise tavan yapar. Bozcaada Kalesi “tekrar görüşmek üzere” der gibi Geyikli’ye kadar sizi uğurlar. İşte içinizi kaplayan bu ayrılık hüznünü hafifletmek isterseniz çare yine adada! Adanın, dönüşte yanınıza alabileceğiniz 3 nadide lezzetini sizin için seçtik.

1. Reçel

Onunla tanışmanız adada yapacağınız ilk kahvaltıda olur. Bozcaadalıların kendi yetiştirdikleri meyveleri kullanarak, kendi yöntemleri ile yaptıkları bu reçellerin tadı uzun süre damağınızda kalır. Eğer ada dışında da bu lezzeti yaşamak isterseniz adada çeşitli noktalarda satılan bu organik reçellerden alabilirsiniz. Bozcaada’da en meşhuru domates reçeli olsa da nar, patlıcan ve daha önce görmemiş olabileceğiniz onlarca farklı reçel çeşidini adadan ayrılırken yanınıza alabilirsiniz.

2. Damla Sakızlı Bademli Kurabiye

Tenedos kurabiyesi olarak da bilinen, adanın lezzetli mi lezzetli damla sakızlı bademli kurabiyesi. Bozcaada tatilinizin dönüşünde, kahvenizin yanına çok yakışacak, size adayı hatırlatacak bir lezzet.

3. Çavuş Üzümü

Türkiye’nin en ünlü çavuş üzümü bağları Bozcaada’da bulunuyor. Osmanlılar zamanında burada yetişen üzümler saraya bile girermiş. Hatta öyle ki, Evliya Çelebi bile şu sözleri söylemiş: “Buradaki gibi güzel çavuş üzümü dünyanın hiçbir yerinde yetişmez.” Eee, durum böyleyken adaya gittiğinizde dünyanın en güzel çavuş üzümlerini tatmak da size düşüyor.

Eğer tüm bunları nerede bulabilirim diye düşünüyorsanız Bozcaadada.com’da alışveriş mekanlarını daha yakından inceleyebilirsiniz: https://bozcaadada.com/alisveris

Bir cevap yazın