Dört tarafı denizle ve huzurla çevrili Bozcaada’da denize girebileceğiniz çok plaj ve koy bulunuyor. Ancak bunların içinde bazıları var ki, berrak denizi ve tertemiz sahili ile tatilinizi unutulmaz kılıyor. Biz de Bozcaada’ya gittiğinizde denize girebileceğiniz en popüler üç plajı sizin için listeledik.

  • Habbele Plajı

Habbele Plajı, Bozcaada’nın güneybatısında yer alıyor. Merkeze yaklaşık 8 kilometre mesafede bulunan bu plaja özel aracınız ile ya da merkezden kalkan minibüslerle gelmek mümkün. Adanın diğer plajlarına göre çok daha sessiz ve sakin bir yer olan Habbele Plajı, özellikle poyrazlı havalarda ada sakinlerinin tercihi oluyor. Altın gibi kumuyla plaj keyfi yapmak isteyenlerin, sığ denizi ile de çocuklu ailelerin tercihi olan Habbele Plajı’nı muhakkak ziyaret edin.

  • Ayazma Plajı

Bozcaada’nın en popüler plajına hoş geldiniz! Ayazma Plajı, turkuaz rengindeki denizi ve incecik kumu ile ada sakinlerinin ve ziyaretçilerinin denize girmek için en çok tercih ettikleri plaj. Bunda, yakında hizmet veren işletmelerin de payı var. Su sporları yapmak istiyorsanız ya da denizden çıkıp acıktığınızda bir şeyler atıştırabileceğiniz mekanlar arıyorsanız siz de Ayazma Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

  • Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu, Bozcaada’nın en güneyi Mermer Burnu’nun hemen yanı başında yer alıyor. Burası, hayatınız boyunca görüp görebileceğiniz en güzel koylardan biri. Tertemiz denizi ve berrak suyu ile gerçek bir akvaryumda yüzüyormuş hissini yaşayacağınız Akvaryum Koyu, meraklısı için su altı dünyasını da keşfe sunuyor. Toplu ulaşım seçeneğinin bulunmadığı bu bakir koya, merkezden kiralayacağınız araçlarla ya da kendi özel aracınızla gidebilirsiniz.

Bozcaada’nın bu üç güzel plajı ve diğer plajları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Bozcaadada.com’un ilgili sayfasını inceleyebilirsiniz: https://bozcaadada.com/bozcaadada-ozel-ve-tarihi-mekanlar

 

Bir cevap yazın