Bozcaada, huzur dolu bir tatil için tercih edilen lokasyonların başında gelmesinin yanında, yılın çeşitli zamanlarında ilgi çekici etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. İşte bu etkinliklerden en ilgi çekici dört tanesini sizin için listeledik.

  • Bozcaada New Balance Yarı Maratonu ve 10K Koşusu

Tarih: 12 Mayıs

Bozcaada New Balance Yarı Maratonu ve 10K Koşusu, adanın çok da kalabalık olmadığı bahar aylarında düzenleniyor. Yazın habercisi olan bu spor etkinliğine dünyanın dört bir yanından sporcu katılıyor. Sporcu olmayanlar da adayı Mayıs ayında bir başka deneyimlemek için bu etkinliğe katılım gösteriyorlar. Siz de bir yandan doğanın tadını çıkarıp bir yandan da Bozcaada sakinlerinin sezon başındaki tatlı telaşına tanıklık etmek istiyorsanız Mayıs ayında New Balance sponsorluğunda düzenlenen bu etkinliğe katılım gösterebilirsiniz.

Detaylı Bilgi: https://bozcaadada.com/etkinlikler-1/bozcaada-new-balance-yari-maratonu-ve-10k-kosusu/

 

  • Bozcaada Caz Festivali

Tarih: 27-29 Temmuz

Bozcaada Caz Festivali, adanın en kalabalık ve coşkulu olduğu Temmuz ayının sonunda düzenleniyor. Açık havada ve adanın eşsiz güzelliğinde bir caz deneyimi yaşatan bu festival, her sene katlanarak artan bir ilgi görüyor. Farklı jenerasyonlardan müzisyenleri dinleyiciyle buluşturacak olan Bozcaada Caz Festivali; adanın farklı noktalarında karşınıza çıkacak etkinlikler ve konserlerle size unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatacak.

Detaylı Bilgi: https://bozcaadada.com/etkinlikler-1/caz-festivali/

 

  • Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali

Tarih:             7-9 Eylül

Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali, adanın en köklü festivallerinden… Bu yıl da şarap fabrikalarının bağlarında gerçekleştirilen bağbozumu ile başlayacak olan festival kapsamında konserler, sergiler ve söyleşiler düzenlenecek. Tüm ada halkının ve bağcıların bir araya gelerek kutladığı bir şenlik havasında geçen bu festival toplamda 3 gün sürüyor. Bu sene, 7-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Bozcaada Kültür Sanat Bağbozumu Festivali’ne sizleri de bekliyoruz.

Detaylı Bilgi: https://bozcaadada.com/etkinlikler-1/kultur-sanat-bagbozumu-festivali/

 

  • Bozcaada Kalamar Festivali

Tarih: 27-30 Eylül

Bozcaada Kalamar Festivali, adada düzenlenen en yeni festivallerden biri. Bozcaada’nın, en az şarap ve üzüm kadar önemli olan kalamarını tanıtmayı amaçlayan bu festival, kalamar avı dönemlerine denk geliyor. Adada sezonun sonlarına doğru düzenlenen Bozcaada Kalamar Festivali’nde kalamarın farklı hallerini tadabilir, farklı aktiviteler ile unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Detaylı Bilgi: https://bozcaadada.com/etkinlikler-1/bozcaada-kalamar-festivali/

Bir cevap yazın