Bozcaada sadece serin suları ve eşsiz koyları ile değil, tarihi ve doğal güzellikleri ile de sizi cezbediyor. Siz de Bozcaada tatilinizi daha da unutulmaz anlarla taçlandırmak isterseniz adaya gittiğinizde bu üç mekanı görmeden dönmeyin.

Bozcaada Kalesi

Bozcaada’nın simgesi, ihtişamlı görüntüsü ile sizi feribotta büyülemeye başlayan adanın heybetli kalesi… Kayıtlarda hangi dönemde, kimler tarafından inşa edildiği yazılmasa da; Fenikeliler, Venedikliler, Cenevizler ve Bizanslılar dönemine şahitlik ettiği anlaşılıyor. İç ve dış olmak üzere iki ana kısımdan oluşan Bozcaada Kalesi, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

https://bozcaadada.com/tarihi-mekanlar/bozcaada-kalesi/

Göztepe

Bozcaada’da yavaş akan saatler akşam üzerini gösterdiğinde, Göztepe’de büyüleyici bir görsel şölen başlar. Güneşin ve denizin başrolde olduğu eşsiz gün batımı… Yaklaşık 192 metre yüksekliğe sahip olan, adanın en yüksek noktası Göztepe, gün batımını izlemek isteyenlerin uğrak noktası. Adaya giden ziyaretçilerin gidilecek yerler listesinde baş sıralarda yer alan Göztepe’yi siz de listelerinizde yer verin.

https://bozcaadada.com//goztepe/

Meryem Ana Kilisesi

Bozcaada’nın tarih kokan Rum Mahallesi’nin tam göbeğinde yer alan Meryem Ana Kilisesi, adadaki Rum Ortodoks cemaati tarafından kullanılıyor. Rum Mahallesi’nin eşsiz güzellikteki sokaklarında dolaşırken saat kulesi ile kendini gösteren bu kilise Pazar günleri düzenlenen ayin dışında ziyarete kapalı tutuluyor.

https://bozcaadada.com//meryem-ana-kilisesi/

Bir cevap yazın